Nieuwsarchief

17-20 september 2020: European Champion Tree Forum (ECTF).

Bijna jaarlijks komen liefhebbers en deskundigen van monumentale bomen uit Europa bij elkaar om kennis uit te wisselen en op locatie bomen te bezoeken zoals deze Carpentier Beuk.

In 2020 organiseert de Bomenstichting deze internationale ontmoeting, samen met Huib Sneep en Jeroen Philippona (Monumental Trees). Het thema van dit jaar is ‘Living in the Delta’. Meer info via de Bomenstichting.


Lezing: ‘De voeding voor ons voedsel’ voor huisartsen

Ook een lezing aan huisartsen behoort tot het repertoire. Huib sprak op 15 januari 2020 over ‘Voeding voor ons voedsel’, als onderdeel van een serie lezingen binnen de Huisartsenpraktijk Schiedam Noord. Hij zocht naar de overeenkomsten tussen processen in het menselijk lichaam en die in de ons omringende natuur, bijvoorbeeld die van de bodem.

Aan bod kwamen vragen als: ‘Hoe ontstaan de planten die wij eten en welke organismen en mechanismen spelen daar een positieve of juist een negatieve rol bij? Wat maakt voeding eigenlijk “gezond”? En is biologisch eten echt beter?’


Groenexpert RTV Rijnmond

Sinds juni 2019 is Huib Sneep Groenexpert voor RTV Rijnmond (regionaal). Hij praat de luisteraars van Radio Rijnmond twee keer per maand op maandagmiddag bij over groenonderwerpen.

Bekijk hier de gemaakte reportages.


Bijzonder: Grafheuvel van de familie Huyskes in Hedel

Recent kwam ik langs deze bijzondere grafkelder. Een heel fraaie natuurlijke begroeiing met acacia’s, die opvallend kaarsrecht groeien,, terwijl ze in Nederland meestal krom groeien. Voor wie ‘m wil bezoeken: de grafheuvel ligt langs de N831, vanaf de A2 richting de bebouwde kom van Hedel, aan je linkerhand. (Zie locatie in Google Maps)


Video: Hoe maken bomen zuurstof?

Het Schiedamse televisieprogramma Studio Pluis wilde weten hoe bomen nu eigenlijk zuurstof maken. En om die vraag te beantwoorden kwamen ze langs bij boomexpert Huib, die dat natuurlijk graag uitlegt! De aflevering (vanaf 7:22) kijk je hier terug.


Artikel: Groene Gast in ‘Tuin en Landschap’

In het septembernummer 2016 van vakblad Tuin en Landschap staat Huib als ‘Groene Gast’.

Bekijk het interview hier!